Portfolio

Renovatie en optimalisatie volledige woning

Renovatie en optimalisatie volledige woning

AZVE
Periode
2022
Locatie
Desselgem

De woning van L&A was langs de buitenkant reeds duurzaam gerenoveerd en voorzien van isolatie en zonnepanelen, binnen was er nog werk.
Met een eerste van de 3 gewenste kindjes op komst was de nood aan extra (slaap)kamers en opbergruimte nog niet zo groot, maar om te weten wat mogelijk is in de woning en welk budget er voor bijeen gespaard moet worden, werd M-INT reeds ingeschakeld om de grote lijnen uit te zetten.

De zolder

Op termijn is er nood aan een vaste trap naar de zolder om daar een extra slaapkamer te voorzien en een douchekamer met toilet.

De verdiepingen onder de zolder bepalen mee wat (on)mogelijk is:

  • Waar kan een vaste trap geplaatst worden?
  • Op welke plaatsen kunnen toevoer- en afvoerleidingen voorzien worden?
  • Waar zitten zonnepanelen op het dak en kunnen dus geen extra dakramen geplaatst worden voor daglicht?

Door een glazen wand komt er toch daglicht binnen in de slaapkamer en douchekamer en door dit in decoratief glas te voorzien is er net iets meer privacy en gezelligheid.

Een groene vloer en groene kasten in de gang, waar ook een bureau wordt voorzien onder het dakraam, geven een creatieve toets aan de nieuwe werkplek van de grafisch vormgever.

Op de eerste verdieping moet de muur naar een klein kamertje sneuvelen om plaats te maken voor een vaste trap. De ruimte die over blijft is ideaal voor het plaatsen van een toilet – wat op zolder niet haalbaar bleek – en een ruimte voor de wasmachine en droogkast. Dichter bij waar de vuile was verzameld wordt en de propere was opgeborgen, en dus praktischer.

GELIJKVLOERS/keuken

Op de gelijkvloers mag de afgesloten keuken opengewerkt worden om meer contact te krijgen met de andere ruimtes en meer lichtinval in de leefruimtes. Een 2de tafel waar naai- en knutselmateriaal kan blijven liggen is ook noodzakelijk. Vooral op het gelijkvloers is er nood aan extra opbergruimte.
Doordat we op de verdieping plaats creëren voor de wasmachine en droogkast, kunnen we de technische ruimte aan de keuken openwerken en dat heeft dubbele voordelen:
– meer keukenkasten;
– er wordt meer daglicht in de keuken getrokken;
– we creëren een kleine hobby-/naaihoek, waar voordien geen vaste plek voor was.

Woonkamer

Omdat er in de inkom geen plaats is voor kasten, is er een grote witte kast voorzien in de eetruimte voor jassen en schoenen, strijkplank en stofzuiger. Door te spelen met volumes, kleur en materiaal krijgen we een creatief geheel waar zowel meer opbergruimte is als plaats voor meer decoratieve elementen.

De woning voelt lichter en luchtiger. Opdracht geslaagd!

voor en na

zolder - slaapkamer - bureau

voor
na

keuken

voor
na

woonkamer

voor
na

woonkamer

voor
na

Nood aan optimalisatie van jouw woning?