Portfolio

Renovatie en inrichting rijwoning

Periode
2019
Locatie
Harelbeke, West Vlaanderen

Deze rijwoning werd licht gerenoveerd, maar vooral grondig opgefrist en ingericht zodat er nog een aantal jaren met plezier in kan gewoond worden alvorens de klant zou verhuizen naar een andere woning – of zullen ze toch blijven?

Ontwerpen met gezond verstand

Ontwerpen met gezond verstand dus, zonder in te boeten op de wensen, dromen en behoeften van de klant.

Een nieuwe keuken waar ook de kinderen gezellig bij kunnen zitten, een eetruimte om U tegen te zeggen en een speelkamer waar ook gewerkt kan worden. Geen ingrijpende werken maar toch een wereld van verschil in beleving en comfort.

Gezelschap in de keuken

Door een gebrek aan plaats en een niveauverschil in de vloer tussen keuken en leefruimte, was het niet mogelijk om barkrukken te voorzien aan het eiland. Toch zijn we tegemoet kunnen komen aan de wens om enkele zitplaatsen te integreren – voornamelijk voor de kinderen, om dicht bij mama/papa te zijn terwijl die kook of afwast. Dit deden we door een extra verhoging in de vloer te voorzien en een zitbank langs het eiland. Een kast doet dienst als ruggensteun en als visuele scheiding tussen leefruimte en keuken.

Functioneel en sfeervol

Een gezellige ruimte met een grote tafel waar je met 10 man kan zitten (na)tafelen was de wens. Met niet alleen een barkast, maar ook nog plaats voor een strijkplank en stofzuiger want een aparte berging is er niet in de woning … Alles in 1 kast dus!

Thuis werken en spelen

De vroeger boordevolle speelkamer werd grondig opgefrist en voorzien van kasten, waardoor de ruimte er steeds netjes bij ligt. Hierdoor is de ruimte ook ideaal als thuiskantoor, iets waar gretig gebruik van wordt gemaakt.

De vloer werd niet vernieuwd – enkel opgefrist – dus een bureaukastje verbergt de uitsparing in de vloer, waar vroeger een schouw stond.

360° Impressie

voor en na

keuken

voor
na

home office / speelkamer

voor
na

Eetkamer

voor
na

Voor en tijdens de werken


Benieuwd naar wat in jouw woning mogelijk is?

Zomervakantie

M-int gaat er even van tussenuit van woensdag 24 juli tot maandag 12 augustus.

Fijne zomer!