Portfolio

Frisse wind in ouderlijk appartement

Periode
2022-2023
Locatie
Lauwe

Wanneer Koen en Nathalie besloten om samen te gaan wonen in het ouderlijk appartement van Koen, wisten ze dat er werk aan de winkel was. Het appartement, doordrenkt van geschiedenis en herinneringen, was toe aan een frisse wind om het om te toveren tot een gezamenlijk stekje.

NIEUWE KEUKEN ALS STARTPUNT

Een nieuwe keuken stond bovenaan het prioriteitenlijstje: de keuken was zo oud en versleten dat ze bijna letterlijk uit elkaar viel, maar miste ook de praktische indeling die nodig was voor een hedendaagsere levensstijl. Ook de algehele donkere sfeer van het appartement mocht lichter en luchtiger, met behoud van enkele originele kenmerken zoals de terracotta vloer en de bakstenen wand, die typerend waren in het werk van de architect van weleer.

Zonder grote renovatiewerken maakten we het geheel lichter en luchtiger door:

  • de bakstenen muren een bleke tint te geven, hierdoor behielden we niet alleen de textuur en het metselwerkverband, maar creëerden we ook een gevoel van ruimte en wordt meer dag- en kunstlicht gereflecteerd.
  • met bestaande lichtpunten het lichtplan te herwerken voor meer en beter kunstlicht, zowel functioneel als voor extra sfeer.
  • de klant te overtuigen om de donkere meubels en zetels in de woonkamer (met emotionele waarde, maar geen esthetische) toch te vervangen door een lichter gekleurd exemplaar. Deze zorgen voor een frisse uitstraling en verhogen de algemene helderheid en luchtigheid van de ruimte.
  • de keuken rustiger in te delen en meer open te trekken.
Reken op M-INT als interieurarchitect in Sint-Martens-Latem en omstreken.

Transformatie keuken met beperkte ingrepen

Ondanks dat de oude keuken technisch gezien een open keuken was, voelde deze nogal beperkt aan door zijn onhandige indeling en vele hoeken. Het behouden van de vloeren terwijl de keuken werd vernieuwd, was een uitdaging op zich. Maar met slimme aanpassingen, zoals het verplaatsen van enkele tegels en het herzien van de indeling, slaagden we erin om de keuken ruimer en functioneler te maken zonder grote compromissen te hoeven sluiten.

De authentieke terracotta vloer werd door een gespecialiseerde firma grondig gereinigd, waardoor het appartement zijn oorspronkelijke glans herwon.

Het resultaat van deze renovatie? Een harmonieuze mix van geschiedenis en moderniteit, waarin het verleden wordt gekoesterd en een gezamenlijke toekomst met stijl wordt omarmd. 

Veel geluk en plezier samen!

voor en na

Keuken en leefruimtes

voor
na

Voor en tijdens de werken


Ook nood aan een frisser interieur?