Blog

Blijven dromen van een nieuw interieur, of tijd voor actie?

Blijven dromen van een nieuw interieur, of tijd voor actie?

Je geheime wapen: een interieurarchitect

Blijf jij eindeloos wegdromen bij programma’s als ‘Blind Gekocht’, ‘Huis Gemaakt’ en ‘Extreme Makeover’ , of schakel je een interieurarchitect in als geheim wapen?

Woensdagavond. Tablet op de schoot, de liefde van uw leven volgt één of andere show op het grote scherm over een make-over van een woning. “Zie dat huis, schat! Daar gaan ze toch nooit iets moois van kunnen maken!” Jij scrolt ondertussen door Pinterest en droomt weg bij een knusse eethoek met veel licht. Een halfuur later onthult de presentatrice het eindresultaat en dwaalt je blik weer af naar de tv. 

“Zeg, zouden wij ook niet bij ons beginnen? We hebben toch al wat gespaard? Als zij dat zelf kunnen, kunnen wij dat ook” Waarop je wederhelft een bedenkelijke blik werpt en naar de tv wijst: “Zij hadden een heel team dat achter de schermen meedacht en zij moesten overdag niet werken. Of denk je een paar maanden vakantie te nemen om te verbouwen? Voor een interieurarchitect hebben we trouwens nog niet genoeg gespaard… En die eethoek op je scherm, dat is bij ons niet mogelijk.”

 

Waarom heb ik een interieurarchitect nodig?

Of wel? Wat als een interieurarchitect jou kan helpen om je dromen te realiseren op een manier die je tijd en zorgen bespaart, die niks over het hoofd ziet, je helpt de juiste keuzes te maken en de hele coördinatie uit handen neemt?

 

  • Wil je een mooi huis, maar denk je nooit plaats genoeg te hebben om te realiseren waarvan je droomt? 

  • Heb je schrik dat je ideeën te duur zullen zijn en stel je dus gewoon uit? 

  • Denk je dat je beter zelf een vakman zoekt en aanstuurt en dat je verbouwingsproject zo goedkoper zal zijn?

  • Weet je eigenlijk gewoon niet hoe je moet beginnen en krijg je niet uitgelegd wat je eigenlijk wil? 

De voordelen bij een totaalrenovatie

(Ver)bouwen is complex en vraagt voorbereiding, coördinatie, planning en controle. Een interieurarchitect heeft kennis van de nieuwste materialen en technieken, kan prijs/kwaliteit vergelijken, kent betrouwbare vakmannen en kan op tijd ingrijpen bij onverwachte omstandigheden.

 

Je bespaart op die manier tijd, je hoeft je niet druk te maken in de controle en coördinatie van je project en je vermijdt onvoorziene werken

 

Je vindt wel wat je zoekt op Pinterest en je legt het wel uit aan de aannemer? Think again! Die Pinterestideeën werden ook ontworpen door interieurarchitecten. En het draait niet alleen om het mooie plaatje. We denken niet alleen aan esthetiek, maar o.a. ook aan comfort, ergonomie en gebruiks- en onderhoudsgemak én we houden rekening met het beschikbare budget.

Die praktische keuken waar jij al zo lang van droomt? Wij zorgen ervoor dat je die zonnige eethoek krijgt én we voorzien voldoende opbergruimte zodat je aanrecht vrij blijft van rommel. Wij realiseren hetgene waarvan je nooit had gedacht dat het mogelijk was!

Heeft een vakman onverwacht vertraging op de werf? Wij herplannen met de andere vakmannen zodat je geen weken moet wachten vooraleer je weer gezellig kan koken. We stellen je trouwens vakmannen voor waarop we zelf vertrouwen en die oog hebben voor de details van het ontwerp. Zo is het eindresultaat even verfijnd als wat we voor ogen hadden.

Is een interieurarchitect duur?

Duur? Renoveren kost geld, maar als je het budget hebt, maakt samenwerken met een interieurarchitect de totaalkost niet duurder. We ontwerpen in functie van je budget, adviseren, denken mee en doen desgewenst aanpassingen.

De investering betaalt zichzelf terug want:

  • jouw tijd kost ook geld

  • we maken samen de juiste keuzes in functie van jouw wensen en budget 

  • je kan ontzorgen want wij volgen de werken op

  • het eindresultaat zal altijd kwalitatief zijn

 

Denk je dat je evengoed geholpen bent in een meubelzaak? Think again! Wij bekijken het hele plaatje: vooraleer je ons advies krijgt over je nieuwe zetel en de stoelen die bij de eettafel passen, gaan we eerst aan de slag met de indeling van de ruimte. We kijken naar hoe het licht binnenvalt en wat de beste manier is om je huis op zo’n aangenaam mogelijke manier te gebruiken. We stemmen interieur en architectuur op elkaar af, zodat ze één geheel vormen. Had de keukenverkoper daar al aan gedacht?

Klaar om je interieur een make-over te geven?

Kortom, als je kiest voor een interieurarchitect, win je sowieso!

En weet je nog niet of we wel bij jou passen?

Wel, onze smaak is breed en onze stijlen uitgebreid.

Esthetiek, welzijn, duurzaamheid en optimaal ruimtegebruik zijn voor ons alleszins heel belangrijk.

We streven ernaar om de kleine dagdagelijkse dingen die thuis voor frustratie zorgen, weg te werken.

Als die manier van denken ook bij jou past, en vooral bij je project, dan passen wij bij jou.

Is die klik er en voel je ook dat vertrouwen? 

Laat ons dan kennismaken!

Dan luisteren we naar je verwachtingen en je wensen om ons een goed beeld te vormen van wat jij wil en om te zien of jouw project past bij onze visie. Want we willen natuurlijk graag impact creëren en jou de beste oplossing bieden. En dan kan je een volgende keer bij zo’n verbouwingsprogramma zeggen:

“Dat hebben wij toch eigenlijk beter gedaan met onze interieurarchitect, he, schat!”