Portfolio

Badkamerrenovatie

Periode
2021-2022
Locatie
Zulte

Na de verbouwing van het gelijkvloers, besloten Sanne en Fien in 2021 om de verdieping van hun woning te renoveren, met focus op de badkamer. Het doel: meer comfort en functionaliteit voor hun gezin van vier.

Renovatie en uitbreiding van de badkamer

De centraal gelegen badkamer was aan vernieuwing toe en mocht best wel wat groter worden om voldoende ruimte te bieden voor een gezin van 4. Een 2de toegang vanuit de master bedroom zou fijn zijn, maar geen must. Een toegang tot de badkamer vanuit de nachthal – voor de kinderen – was dat wel.

Vanuit de master bedroom zouden ze graag rechtstreekse toegang tot de dressing willen. Dit zou de dagelijkse routines vergemakkelijken.

Van idee naar een betere oplossing

Sanne en Fien kwamen bij M-INT met het idee om het stukje nachthal bij de badkamer te voegen om die te vergroten, en vanuit de dressing de slaapkamer te bereiken. Uit ons ontwerponderzoek bleek echter dat deze indeling niet optimaal zou zijn. Het zou de plaatsing van voldoende kleerkasten in de dressing belemmeren.

We ontdekten dat de berging nauwelijks gebruikt werd en dat de positie van de bergingsdeur de toekomstplannen voor de polyvalente ruimte beperkte. We namen deze ruimte mee in het ontwerpproces, om meer mogelijkheden te creëren.

Slimme aanpassingen voor een betere flow

Met enkele strategische wijzigingen aan muren en deuropeningen hebben we een vloeiende verbinding gecreëerd tussen slapen, kleden en wassen. De nieuwe indeling biedt meer opbergruimte dan wat voordien mogelijk was, zonder concessies te doen aan het gebruiksgemak.

project VEAZ
project VEAZ

Aandacht voor details en afwerking: een functionele én stijlvolle badkamer

De badkamer had geen ramen, dus om de ruimte licht en fris te houden, kozen we voor een combinatie van witte laminaat voor de ladekasten en badbekleding, gecombineerd met lichtgrijze tegels voor een serene uitstraling. Houten accenten in het maatwerk voegen warmte en contrast toe aan de badkamer.

Hoewel de positie van het bad, de douche en de wastafel snel bepaald was, was het een uitdaging om de technische elementen zoals de collectoren en ventilatie op een onopvallende en minimalistische manier weg te werken. De uitgedachte details van het maatwerk zijn essentieel voor het behoud van de esthetiek én de functionaliteit van de ruimte.

Innovatieve oplossingen:

  • Uitneembaar paneel: tussen het bad en de spiegelkast is onopvallend een uitneembaar paneel verwerkt in een voorzetwand, zodat de collectoren toegankelijk blijven voor onderhoud.
  • Verborgen ventilatie: Bovenaan de spiegelkast zijn ventilatiegroeven aangebracht, zodat er geen zichtbare ventilatiemonden op de muur te zien zijn.
  • Greeploos design: De grepen van de spiegelkast zijn subtiel verwerkt in de houten rand rondom, voor een naadloze en elegante afwerking.

Ook nood aan een badkamerrenovatie?